Täna on rahvusvaheline toidu päev (World Food Day), mille üheks fookuseks on toidu raiskamise vähendamine. Ka meie pöörasime täna koolisööklas toidu raiskamisele tähelepanu, kaaludes äravisatava toidu koguseid. Selle aktsiooni eesmärk oli teadvustada, kui palju me toitu ära viskame, ja et igaüks oskaks ennast paremini hinnata ning tõsta edaspidi portsu, mille jõuab ka ära süüa.
Äravisatava toidu kogused olid vanuseastmeti järgmised:
1.-4. klassid 2,9 kg
5.-7. klassid 2,7 kg
8.-9. kl 920 g
10.-12. klass 700 g.
Kokku viskasime täna ära 7,2 kg toitu.
Rohelise kooli meeskond, kes kaalumist läbi viis, märkas ka seda, et meie õpilased söövad väga vähe salatit ja mida nooremad õpilased, seda vähem süüakse ka kastet. Toit kipub sedasi olema aga kuiv ja ühekülgne. Ka soola kiputakse liialt palju tarbima. Kodudes tasuks lastega arutada mitmekülgse ja tasakaalustatud toitumise üle.